divendres, 31 de gener de 2014

El Projecte: per què el fem i què volemAquest blog és el resultat de la dedicació, il·lusió i ganes d’impactar en un futur social millor d’un grup de gent. Els anàlisis de la realitat social que ens envolta ens va mostrar que hi ha un gran desconeixement entre persones, entre recursos i persones i entre recursos, persones i Ajuntament. La paraula clau era DESCONEIXEMENT. Una paraula que fàcilment va acompanyada de conceptes negatius com són insolidaritat i incivisme. Tot plegat afecta al sentiment de pertinença de les persones, dels ciutadans, siguin d'on siguin. Pensem que es pot tenir una altra mirada i varem decidir donar-li la volta. La gent s’havia de conèixer, havia de conèixer el seu entorn, els recursos que té al seu abast i també demostrar la predisposició de l'Administració en facilitar accions ciutadanes. El capital més important que té Esplugues és la seva gent i això és necessari que tothom ho sàpiga. Per tant, el primer que calia era fer XARXA, però.... com podiem fer-ho?

Després de moltes pluges d’idees i donar voltes sobre què podíem fer, uns quants varem decidir seguir la línia de la imatge visual. El  grup promotor del PEC es va dividir en base a tres projectes, un d’ells és el que descrivim en aquest blog.  

Volíem que les persones que comparteixen i conviuen Esplugues coneguin altres realitats, que es comprengui que hi ha més "coses" bones que dolentes al nostre voltant, tot i que costi veure-les. Volíem demostrar que la gent sap compartir i sap donar, més enllà d’estereotips i rumors. Volíem, d’alguna manera, col·laborar amb la funció de les escoles en la seva educació en valors. En definitiva volíem que les persones s’estimin allà on viuen ja que sabem que això és un bé personal i social. Si posem en ordre tot plegat ens surten els seguents

OBJECTIUS: 

- Contribuir a la difusió i coneixement del PEC

- Visibilitzar accions que ja es duen a terme
- Promoure una actitud participativa i proactiva
- Generar xarxa d' Institucions i entitats
- Promoure el treball en equip i cooperatiu
- Facilitar el coneixement mutu entre persones i entitats
- Visualitzar el ventall de recursos i activitats educatives que ofereix la ciutat d'Esplugues.
- Difondre els valors associats a les activitats i recursos exposats i que són inherents a la voluntat educadora de la nostra Ciutat
- Fer créixer la creativitat
- Fer créixer la participació
- Impactar en les persones de forma positiva


Per tant, podem dir que Esplugues és diferent. I no hi ha millor manera de portar-ho a terme que fent arribar als nostres veïns, familiars, amics...els motius pel que fa Esplugues diferent. Hem apostat per la realització de vídeos entre totes les persones que vulguin participar, en el que es representaran tots o alguns dels diferents valors que defineixen  Esplugues.cat:

E- Educativa
S- Social
P- Plural
L- Lúdica
U- Universal
G- Genuïna
U- Unida
E- Esportiva
S- Solidària
.
C- Cultural
A- Artística
T- Tecnològica


DESCRIPCIÓ DE L'ACCIÓ:

Realització de petits vídeos, com si fossin anuncis, que ens ajudin a visualitzar les coses bones que porta la convivència, el lloc, l’entorn, el que fem i el que vivim dia a dia.
  
A través d'un fil conductor com és la paraula ESPLUGUES, hem buscat un acrònim de cada lletra per presentar un àmbit.


RECURSOS NECESSARIS:

- Ganes, moltes ganes i motivació
- Apreci, amor, records bonics, ... a i d'Esplugues, hi visquis o hi treballis
- Manetes, especialista o professional a nivell tècnic (guió i edició)
- Mitjans de gravació i edició: el telèfon mòbil és una bona opció,  composició fotogràfica, càmera de gravació, .... Allò que tinguem més fàcil.
- Creació d'un blog
- Recursos humans per la producció, la suma de tots!
- i també.... idees, moltes idees.  

Salutacions a totes i tots. Estaríem encantats que volguessis participar. Pensa-hi!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada