Preguntes i respostesLa nostra idea és que cada entitat, associació, escola o grup de persones que vulgui participar faci un vídeo de 20 segons aproximadament.

Com ha de ser aquest vídeo?
Sobretot ha de ser respectuós i realitzat en positiu, és a dir, que ressalti el que ja existeix o que potenciï  allò que pensem que cal per activar la convivència, el respecte, la motivació, l’estima o el coneixement del nostre entorn a la nostra Ciutat.Podem aprofitar material que ja tenim?
Hi tant! Moltes accions que emprenen les escoles o entitats passen desapercebudes. Aprofita aquesta acció del PEC per fer-les visibles! Segurament ja treballes els valors, dedicant energia i temps, doncs que la gent ho sàpiga. Tant important és crear com divulgar.

Què és el que hem de tenir més en compte?
El temps, 20 segons, s’haurien de respectar. Tot i tenir la durada d’un anunci, no es tracta de fer publicitat d’entitats concretes. Es tracta de que les persones que el vegin sàpiguen què s’està fent a Esplugues en el tema de vivències, relacions, valors, solucions, riquesa cultural, transversalitat generacional, ...., en fi, demostrar que es treballa més del que molts poden percebre.


També cal tenir en compte el permís de les persones que hi puguin sortir. El volem incloure a la pàgina de l’Ajuntament, passar-lo als nostres coneguts o penjar-lo a les xarxes socials, per tant, és molt important el tema legal tant d’imatge com de so. L’entitat o persona que presenti el vídeo ha d’assumir la responsabilitat de les imatges.

És un vídeo per entitat?
No. Es pot fer una unió d’entitats per fer-ne un de sol o bé una entitat pot presentar més d’un vídeo. Cal que algú lideri la realització i la supervisió del vídeo. Si creus que a la teva organització cal treballar els llaços amb un col·lectiu concret, recomanem que aprofitis la realització del vídeo per fer una col·laboració,  per exemple, una escola i una llar d’avis o centre esportiu o tots aquells que es considerin oportuns.

Hi ha algun criteri de realització?
No, és completament lliure i obert a la creativitat de les persones. Com ja sabeu, compartir idees dins d’un grup, col·laborar i treballar plegats és un bon camí per aconseguir ja d’entrada els valors que perseguim. Pot ser un recull de fotografies, pot ser una història gravada o bé dibuixada, .... pot ser com vulgueu. Es pot utilitzar el que es vulgui: càmera, mòbil, fins i tot pot ser un ppt traspassat a imatge.


 D’acord, però .... hi ha algun consell de realització?
Si vols fer material nou i convertir-ho en una acció de la pròpia entitat, cal: 
- Preparar la vostra idea
- Donar a conèixer els valors que voleu transmetre
- Confeccionar un brífing amb les escenes, les sobreimpressions, àudio i pla de rodatge (lloc, hora i attrezzo)
- Sintetitzar les millors imatges.
- Ha de ser entretingut i valuós pels ciutadans d'Esplugues
- Atracció instantània: el vídeo ha de captar la atenció del espectador.

- Retenció de la audiència: és necessari un ganxo, per exemple un personatge, una musica...
- Ha de despertar emocions.
- L’objectiu és donar a conèixer tot el que envolta Esplugues, el que fa Esplugues tant autèntica, els seus valors, la seva gent, les activitats lúdiques, culturals i esportives que l’envolten...
- Si és grava amb el mòbil, recordeu que s’ha de posar en horitzontal.  

- El pla fix també és una bona opció i estalvia la feina d’edició. 

Només són consells, d’acord? no cal saber de tot això. Molts cops, les coses més senzilles són les més impactants.  

Quan, on i com s’ha d’entregar?
Data límit d’entrega: aquest any 2014.
Es pot pujar a aquest mateix blog, o bé,
entregar en un cd als Punts d’Atenció al Ciutadà  de l’Ajuntament
També es pot enviar al mail que figura a Contacta’ns
El lliurament ha de dur una etiqueta amb:

            Entitat i/o persona de contacte
            Adreça electrònica i telèfon de contacte
            Títol i valors que transmet el vostre vídeo

I després..... què?
Tots els vídeos que acompleixin els requisits, se’n hi farà difusió en xarxes i mitjans de comunicació del Municipi, com ha presentació i imatge de la ciutat i de les seves persones.  A més a més, es farà un acte de presentació de la iniciativa, on tothom estarà convidat. La data ja us la comunicarem. Si tens preguntes, no dubtis a fer-nos-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada